Mijn droombaan werd mijn nachtmerrie!


Wat deed ik mijn ongelooflijke best om als kersverse manager alles te doen wat van mij verwacht werd. Mijn lat lag hoog en ik vond het een uitdaging om deze lat elke dag te halen, liefst te overtreffen. Elke avond werkte ik door om alles tot in de puntjes klaar te hebben. Van werkverdeling tot besluitstukken - alles was perfect voorbereid. Ik hield rekening met alle wensen van alle medewerkers. (Alleen niet met die van mijzelf).

En toen was daar ineens dat beoordelingsgesprek. Afstandelijk. Streberig. Te direct. Elk woord voelde als een stomp in mijn maag. Zo werd ik dus gezien.
Terwijl ik meer dan mijn best deed om rekening te houden met alles en iedereen. Om te doen wat anderen van mij verwachtten, en meer.
Voor mijn manager was het klip en klaar. Zij koos voor de groep en niet voor mij. Ik moest veranderen.

Op dat moment kon ik alleen nog maar huilen. 

Mijn ambitie aan de wilgen hangen was voor mij geen optie dus ik ging aan de slag met een coach. Ik realiseerde me dat hoe harder ik probeerde om het perfect te doen, hoe meer ik me verwijderde van wie ik werkelijk ben. 

Ik leerde over zelfacceptatie en zelfliefde. En ontdekte dat het oké was om fouten te maken en dat niemand perfect is. Het was een bevrijdende ervaring om mezelf te accepteren met al mijn imperfecties en eigenaardigheden. Dat ik, ondanks al mijn ervaring en kennis over het vak leidinggeven, totaal niet wist hoe ik dat op zijn "Ellens" kon doen. Naarmate ik meer in contact kwam met wie ik écht ben, begon ik ook meer verbinding te voelen met anderen. Het bleek dat echte verbinding ontstaat wanneer ik de moed heb om kwetsbaar te zijn. 

Ondanks dat ik niet met veel plezier terugkijk op de situatie van toen, ben ik ontzettend dankbaar voor de reis die ik daarna heb afgelegd. Nog steeds heb ik een hoge standaard (zou niet anders willen) maar laat het nu voor mij werken in plaats van tegen mij.

Ik ben zo blij dat ik een manier heb ontdekt om perfectionisme als grootste kracht in te zetten en van daaruit leiding te geven op een manier die helemaal bij mij past, mét ontzettend goede resultaten. Voor mij de motivatie om andere ambitieuze vrouwelijke leiders te coachen die ook hun ambitie willen bereiken zonder de stress of druk van het overtreffen van hun eigen hoge lat. Van hun perfectionisme hun grootste kracht maken

Voor mij bestaat er dan ook geen betere manier dan dit samen met mijn paarden te doen.

Al van jongs af aan ben ik gek op paarden geweest. Er was altijd wel een verzorgpony of paard waar ik mijn tijd in kon steken. Terugkijkend op mijn jeugd durf ik wel te zeggen dat ze mijn veilige haven waren. Mijn kleine meisjesdroom werd in 2006 realiteit toen ik mijn eerste paard, Spider, kocht. Hij was groot, donker bruin, prachtige zwarte manen en staart en er liep een prachtige witte bles op zijn hoofd. Zo groot en imposant als hij was, zo lief was hij ook. Je kon onder zijn buik doorlopen en als ik in mijn handen klapte, kwam hij eraan gegaloppeerd. Mijn droom werd nog beter toen we in 2007 een huis kochten waar ook Spider zijn plek kon krijgen. Beter dan dat werd het niet!

Dat ik op elk moment van de dag naar Spider kon lopen en mijn neus in zijn manen kon steken of zijn zachte neus kon voelen, maakte mij koning te rijk. Hij voelde mij feilloos aan en ik hem. Ik kon aan hem merken als ik gestressed of gehaast was of als ik heel ontspannen was. Toch vielen voor mij de puzzelstukken, om te gaan coachen met paarden, veel later op hun plaats.

Door het werken met psychologen en coaches had ik al veel ervaring opgegaan in het werken met je mindset. En ondanks dat mij dit al ver had gebracht en ik ook kon zien dat het anderen hielp, miste ik het écht kunnen voelen. Het bleef allemaal zo in het hoofd en dat hoofd van mij stond altijd al "aan". Toen kwam ik in aanraking met familieopstellingen en die methode bracht mij al veel dichter bijmijn gevoel, pas na een sessie met paarden, werd het ineens duidelijk voor mij. Coachen met behulp van paarden bracht precies wat ik in alle andere manieren van coaching of psychologie had gemist. Het volgen van een geaccrediteerde coachopleiding met behulp van paarden was dan ook een logisch gevolg. Ondertussen heb ik tientallen klanten geholpen met mijn paarden en zou niet anders meer willen.

Ik ben een "to-the-point" leiderschapscoach. Verfrissend eerlijk, direct en allergisch voor passiviteit. Ik breng een dosis energie en enthousiasme met mij mee.

Realiseren van resultaten, vind ik enorm belangrijk en doe daarom wat nodig is om dat te realiseren.

Daarin ben ik liever eerlijk dan dat ik streef naar aardig gevonden te worden. Voor personen die directheid snel intimiderend vinden, ben ik niet de meest geschikte coach.

Mijn klanten noemen mij prikkelend, inspirerend en pragmatisch.

Klaar voor een kennismaking?
Plan dan jouw gratis sessie in met onderstaande knop.

Mijn visie over perfectionisme.

Perfectionisten worden vaak gezien als een pain in the ass.
Vooral door zichzelf trouwens.

Terwijl ze juist bad ass zijn!

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat het streven naar perfectie een geweldig talent is. Het is een kracht die je drijft om steeds een hoger doel te bereiken, het beste uit jezelf te halen.

Jij bent als geen ander in staat om te zien waar het nog beter kan.
En jij stimuleert anderen om het beste uit zichzelf te halen.

In het streven naar perfectie ontstaat helemaal geen gedoe.

Daar ontstaat magie.


Tenminste, als je het idee dat jij een "pain in the ass" bent, aan de kant kunt zetten.


Als je mij zou kennen zou je weten dat:
 

Mijn uitersten mij maken wie ik ben.

Ik hou van de energie van andere mensen, maar vind het heerlijk als ik een weekend alleen ben.

Ik maak graag contact met anderen, maar ben selectief in wie dicht bij mij mag komen. 

Ik van mooie kleren en make-up houd, maar met net zoveel plezier in een fleecetrui, joggingbroek en op klompen loop mest te scheppen uit de wei.

Ik een allergie heb tegen onechtheid en sprookjes, maar zoete romantische films geweldig vind.

Ik zaken graag aan anderen overlaat, maar het liefste de dingen zelf doe.

Ik ben zakelijk en resultaatgericht ben, maar ontroerd kan raken van muziek of alles met jonge dieren.

Mijn werk voelt voor mij als ontspanning en ik sporten doodvermoeiend vind.

Dat ik ontzettend ambitieus ben, een ongeremde drive heb en streef naar perfectie, maar thuis kunnen er rustig vier wasmanden opgestapeld staan zodat mijn kinderen s' ochtends iets uit de mand moeten vissen in plaats van uit de kast.

Ik het type 'what you see is what you get' ben en dat niet onder stoelen of banken steek. 

Ik al mijn hele leven een "penny meisje" ofwel paardemeisje ben maar dat paarden niet mijn enige wereld is.

Ben jij van mening dat ik de coach ben die jou kan helpen om jouw perfectionisme als grootste kracht te maken?

Plan dan jouw gratis sessie in via onderstaande knop.