Herken je dit?

 • Je bent nooit tevreden met 'goed genoeg'; perfectie zit in jouw DNA. Je legt jezelf de druk op om te excelleren, werkt lange dagen en je gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat alles, tot in de kleinste details, klopt.

 • Je carrière is belangrijk voor je. Het is lastig om je los te koppelen van je werk en om te ontspannen. Schuldgevoel overvalt je bij pauzes of tijd voor jezelf, omdat je altijd beschikbaar wilt zijn voor je manager of team. Je staat altijd "aan". 

 • Jij stelt niet alleen zelf hoge eisen, je merkt dat de eisen die aan jou gesteld worden ook steeds hoger worden. Koren op de molen voor de perfectionist in jou, waardoor je steeds harder gaat werken en vaak als laatste je laptop dichtklapt.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je succes en resultaten kunt vieren zonder de druk om ze onmiddellijk te overtreffen. Je hoeft niet tot het uiterste te gaan in je streven naar perfectie. Dit brengt ook rust in je hoofd. Hoe geweldig is dat?

 • Je jouw tijd en aandacht besteedt aan zowel jouw carrière als je persoonlijke leven zonder het gevoel tekort te schieten. Lekker zonder schuldgevoel een dag naar de sauna , of op tijd naar huis.

 • Je meer bereikt zonder zelf steeds harder te werken zodat je niet alleen makkelijker kunt omgaan met de eisen die aan jou gesteld worden maar ook nog verder kunt groeien in je carrière.

Dat is wat je gaat krijgen,
als je voor mijn traject Succesvol in Leiderschap kiest.

Succesvol in Leiderschap

Wat gaan we in het traject doen?

Een half jaar, samen met de paarden, samenwerken:

 • Live Kick-off van anderhalf uur waarin we een persoonlijk plan maken voor het doel dat jij wilt bereiken in dit traject 
 • DiSC en Drijfveren analyse zodat je inzicht krijgt in jouw drijfveren, talenten en voorkeurs gedrag en deze effectief kunt inzetten om je doelen te behalen
 • Maandelijks individueel coachgesprek met paarden voor inzichten en oplossingen in je proffesionele en persoonlijke leven
 • Opdrachten tussendoor die je helpen om een mindset te ontwikkelen waarmee jij je doelen behaalt
 • Online integratiecalls van 30 minuten tussendoor voor vragen een voortgang.
 • De investering van dit traject is EUR 2.600,00 exclusief 21% BTW.

Wat heb je aan het einde van het traject?

Het coachtraject "Succesvol Leiderschap" gaat je vooral veel rust brengen.  Je ontdekt jouw drijfveren en talent en leert ze voor je te laten werken. Jouw leiderschap verbetert, je emotionele intelligentie wordt versterkt en je weet effectiever te communiceren. Het resultaat is een ontspannen leider, vanuit wie JIJ bent zodat jij het verschil kunt maken voor jouw team en organisatie.

Verder draagt "Succesvol Leiderschap" bij aan de verbreding en verdieping van vakkennis en proffesionele vaardigheden van jou als leider op verschillende manieren:

Ervaringsgerichte benadering:
Unieke ervaringen: coaching met paarden biedt unieke ervaaringen die verder gaan dan traditionele coaching. De interactie met paarden als co-coaches creëert een diepgaand inzicht en helpt bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden.
Non-verbale communicatie: paarden reageren op non-verbale signalen. Dit vergroot het bewustzijn over jouw lichaamstaal en helpt je effectiever te communiceren met teamleden en stakeholders.

Zelfreflectie en zelfbewustzijn:
Spiegeling door paarden: dit bevordert zelfbewustzijn en helpt je jouw sterke punten en ontwikkel punten te identificeren zodat je gericht aan de slag kunt met je ontwikkeling.
Authenticiteit: je leert authentiek te zijn in je interactie, omdat paarden (net als mensen) gevoelig zijn voor incongruentie tussen innerlijke gevoelens en uiterlijk gedrag.

Emotionele Intelligentie en stressbeheersing:
Emotieregulatie: je leert hoe je kalm en geofcust kunt blijven, zelfs onder druk.
Empathie: het begrijpen van de behoeften van je teamleden, peers en stakeholders vereist empathie. Deze vaardigheid wordt verdiept en nog meer eigen gemaakt.

Teamwerk en leiderschap:
Teamdynamiek: paarden leven in kuddes en hebben natuurlijke leiders. Je leert over teamdynamiek, hiërarchie en het belang van samenwerking.
Leiderschapsstijlen: door de interactie met de paarden kun je verschillende leiderschapssstijlen verkennen en ontdekken welke voor jou het meest effectief is.

Resultaatgerichtheid:
Concrete resultaten: verbeterde communicatie, besluitvaardigheid, conflictbeheersing, promotie, verhoogde engagement, realiseren van high performance teams, zelfvertrouwen, rust zijn een aantal resultaten die gerealiseerd zijn door eerdere coachees.

Veel gestelde vragen:

Is het traject Succesvol in Leiderschap voor iedereen geschikt?
Het is voor jou als jij de leider bent die 100% verantwoordelijkheid wilt nemen voor jouw carrière en leven. Jij gecommiteerd bent aan jouw acties en bereid bent om te investeren in jezelf op het gebied van tijd, energie en geld.

Wanneer kan ik starten met het traject?
Je kunt op elk gewenst moment starten nadat de eerste betaling is ontvangen.

Waar vinden de live sessies plaats?
Bij mij thuis in Breezand. Er is voldoende parkeerruimte op het terrein aanwezig.

Ik ben bang voor paarden, is het traject dan iets voor mij?
In de live sessies kan er worden gewerkt familieopstellingen en/of coach ik met behulp van de paarden. De ervaring leert dat mensen de angst snel kwijtraken op het moment dat we aan het werk gaan. Als de angst teveel in de weg staat, vinden we daar een passende oplossing voor.

Kan ik ook een losse sessie volgen?
Ik geloof enorm in de toegevoegde waarde van trajecten. In één sessie kun je veel bereiken maar vaker is het zo dat je van een aantal zaken bewust wordt waar je verder iets mee wilt doen. Anders heb je een aanzet gedaan maar blijft het bij losse eindjes die, bij voorkeur, mogen worden geïntegreerd in jouw ontwikkeling. Toch biedt ik je de mogelijk voor een losse sessie omdat ik erop vertrouw dat jij het beste weet wat voor jou passend en goed is.

De duur van de sessie is 1,5 uur en is EUR 220,00 (inclusief 21% BTW). Besluit je na deze sessie toch verder te willen gaan in een traject? Dan wordt het bedrag van deze sessie in mindering gebracht op de factuur voor het traject.

Wordt coaching ook vergoed?
Coaching wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering.
Misschien dat onderstaande mogelijkheden voor jou van toepassing zijn:

 1. Werkgevers nemen veelal een budget op in de CAO of arbeidsvoorwaarden. Kans is aanwezig dat dit voor jou ook het geval is, check dit bij jouw HR afdeling of in de CAO

 2. Werkgevers vinden ontwikkeling van medewerkers belangrijk en nemen het vaak op in programma's waarmee ze medewerkers willen binden aan de organisatie. Dit budget wordt direct aan jou toegekend (bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkelbudget) of wordt gereserveerd bij HR

 3. Ben jij een ondernemer? Dan zijn kosten van coaching aftrekbaar als bedrijfskosten. Op de site van de belastingdienst is hier meer over te lezen of vraag het na bij jouw boekhouder of accountant